Injection moulding, TFC, coating and assembly of your plastic housings and technical components

HomeNews

« Back

Grote kunststof delen AeroCat vliegtuigtrolley bij Pekago in productie

31 Mar 2015

Recentelijk heeft AeroCat, dat in 2011 een kunststof vliegtuigtrolley op de markt introduceerde, besloten om de productie van de grote spuitgietdelen voor de trolley te transfereren van een spuitgieter in de VS naar Pekago. De onderdelen zullen bij Pekago op de 1500T machine worden gespuitgiet en vervolgens nabewerkt. Op slechts 15 km afstand worden de verschillende onderdelen door AeroCat geassembleerd tot een complete trolley.

De AeroCat trolley is gemaakt van 100% recyclebare kunststof en is daardoor circa tien kilo lichter dan reguliere aluminium trolleys. Dit zorgt voor een flinke brandstofbesparing en minder CO2 uitstoot. Daarnaast zijn de oude trolleys niet voorzien van een track and trace-systeem waardoor luchtvaartmaatschappijen soms niet weten waar hun trolleys uithangen. De AeroCat trolleys zijn voorzien van een chip, waardoor altijd zichtbaar is waar ze zich bevinden. 



De eerste productierun van de trolleydelen zal naar verwachting eind april/begin mei plaatsvinden. Wij zijn zeer verheugd dat we deel uit mogen maken van de supply chain van dit innovatieve en unieke product.

Klik hier om onze whitepaper te lezen over het transferen van matrijzen.

« Back

Think plastic, think Pekago!

Contact us
Scroll to top