Injection moulding, TFC, coating and assembly of your plastic housings and technical components

HomeNews

« Back

Electromagnetic Compatibility (EMC)

22 Dec 2011

EMC is het vermogen van elektrische apparaten / installaties om in elkaars buurt goed te kunnen blijven functioneren, zonder elkaar (ongewenst) te beïnvloeden. Bij gebrek aan EMC kunnen elektrische apparaten elkaar storen. De behuizing van elektronische apparaten is ondermeer vanwege de vormgeving steeds vaker van kunststof. Kunststoffen geven van nature geen bescherming tegen elektromagnetische straling. Als specialist in kunststof behuizingen heeft Pekago echter verschillende oplossingen beschikbaar die toch bescherming bieden.

EMC coating

EMC coating is het aanbrengen van een geleidende deklaag op het kunststof in de vorm van een koperbevattende coating. Het hiervoor gebruikte 1-laags laksysteem bevat een groot aandeel geleidende deeltjes. Het laksysteem is speciaal ontwikkeld voor het beschermen tegen elektromagnetische straling en werd met succes getest door UL. Het aanbrengen vindt plaats in de eigen lakcabines van Pekago.

Lokale afscherming van niet te lakken delen is mogelijk met behulp van in eigen gereedschapmakerij ontwikkelde lakmallen en /of door afplakken.

Kunststoffen met “ingebouwde” EMI shielding

Bij deze mogelijkheid zorgen RVS vezels in het granulaat voor het geleidende netwerk wat nodig is voor EMC en ook RFI (Radio Frequency Interference) afscherming. Het materiaal biedt eenzelfde ontwerpvrijheid als standaard engineering plastics. De aanwezige RVS vezel blijft zichtbaar aan het oppervlak van het product. Door toepassing hiervan wordt het gehele product elektrisch geleidend.

Wilt u weten of uw ontwerp voor een van deze technieken geschikt is of geschikt gemaakt zou kunnen worden neem dan contact met ons op !

« Back

Think covers, think Pekago!

Contact us
Scroll to top