Injection moulding, TFC, coating and assembly of your plastic housings and technical components

HomeNews

« Back

Slagvaste behuizing voor parkeerautomaten

Designa parkeerautomaat betalen20 Jun 2020

Het Duitse Designa Verkehrsleittechnik GmbH levert volautomatische parkeermanagement-systemen aan steden, ziekenhuizen en (internationale) vliegvelden. Voor hun nieuwste modulaire in- en uitrit-terminal “PM Abacus” heeft Pekago de (slagvaste) behuizing gemaakt door middel van thermoplastisch schuimgieten.

DESIGNA parkeerautomaat uiDe terminal verstrekt parkeertickets, controleert abonnementskaarten en belast creditcards voor parkeerkosten. Dat dit nieuwe product een succes is, blijkt uit het feit dat Designa inmiddels levert aan diverse projecten in binnen- en buitenland.

Hiervoor was het noodzakelijk dat de matrijsbouw en eerste productie van behuizingen en zeer korte termijn gerealiseerd kon worden. Door nauwe samenwerking tussen de ontwerpers van Designa en onze engineers is het ontwerp van de behuizing in korte tijd geoptimaliseerd voor het spuitgietproces.

Parkeerautomaten raken vaak beschadigd doordat ze geraakt worden met autospiegels. Daarom is gekozen voor een TSG-behuizing in een slagvaste kunststof. In onze eigen lakstraat wordt de behuizing voorzien van een coating die geschikt is voor toepassing in de buitenlucht.

Designa ontwikkelt innovatieve producten en diensten in de parkeermanagementsector. Met inmiddels zo’n 15.000 geïnstalleerde systemen en een verscheidenheid aan partners in meer dan 50 landen, heeft Designa zich ontwikkeld tot een van ’s werelds meest leidinggevende fabrikanten van parkeersystemen.

« Back

Think plastic, think Pekago!

Contact us
Scroll to top