Spritzgießen, Schaumspritzgießen, Lackieren & Zusammenbau Ihrer Kunststoffgehäuse und technischen Komponenten

« Zurück

Slim design by smart solutions

01 Aug. 2011

Bij milieubewust ontwikkelen wordt vaak gebruik gemaakt van weinig, lichtgewicht en recycleerbaar materiaal. Dat heeft een gunstig effect op de kosten van het fabriceren van producten en vaak met name ook op de gebruikskosten. Zo vragen lichtgewicht toepassingen minder energie bij beweging. Minder materiaalverbruik betekent ook minder verwerking van grondstoffen, minder afval en daarmee een lagere belasting van natuur en milieu.

Kunststoffen, met name engineering plastics en high performance polymeren, zijn in dat verband interessant, vooral wanneer deze kunnen worden ingezet ter vervanging van metalen.

Naast gewichtsvoordeel ontstaan ook andere voordelen waaronder meer vormgevingsvrijheid, corrosiebestendigheid, thermische-, elektrische- en/of geluidsisolatie.

Met name de vormgevingsvrijheid biedt kansen voor design maar zeker ook voor het reduceren van assemblagekosten. De detailleringmogelijkheden zijn zeer groot waardoor klikverbindingen, schroefpalen en groeven in het ontwerp kunnen worden geïntegreerd en extra onderdelen of technologieën hiervoor niet langer noodzakelijk zijn. 

Door toevoeging van bijvoorbeeld glasvezels kunnen kunststoffen aanzienlijk worden versterkt.

In combinatie met High Performance Polymeren en/of TSG ontstaan zo mogelijkheden voor zeer robuuste en zeer sterke toepassingen.

Pekago beschikt over ca. 30 jaar kennis en ervaring van engineering plastics en high performance polymeren: materiaalsamenstelling, ontwerp- en engineeringmogelijkheden, matrijsbouw en toe te passen processen worden optimaal geïntegreerd.

Nauwe samenwerking met grondstoffenleveranciers en dagelijkse toepassing van deze materialen in zowel compactspuitgieten , sandwichspuitgieten als TSG, versterken deze kennis continu. Daarnaast beschikken we over ruime faciliteiten voor sterkte,- moldflow,- en warpageanalyses.

Graag bieden wij ook u slim design by smart solutions !

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

« Zurück

Think covers, think Pekago!

Nehmen Sie Kontakt auf
Scroll to top