Spritzgießen, Schaumspritzgießen, Lackieren & Zusammenbau Ihrer Kunststoffgehäuse und technischen Komponenten

« Zurück

"In 20 weken stage leer je veel bij Pekago"

20 Juni 2019

Sinds februari heeft Sam Verzeijl stage gelopen op onze afdeling Matrijsbeheer. Nu rond hij zijn stage én zijn opleiding af.

Van spuitgieten wist aanpakker Sam Verzeijl nog niet veel toen hij aan zijn stage bij Pekago begon. Maar van metaal wist hij al veel meer: al jaren werkt hij in zijn vrije tijd naast school bij een staalconstructiebedrijf in zijn woonplaats Esbeek. Van dat staal was het een kleine stap naar de matrijzen.

Als stageopdracht heeft Sam een uniforme adapter ontwikkeld die het in- en uitbouwen van matrijzen in de spuitgietmachines zal gaan versnellen. Daarvoor heeft hij de aansluitingen van al onze spuitgietmachines in kaart moeten brengen en in overleg met een van onze metaalleveranciers de uiteindelijke adapter vorm moeten geven. Dit was een leerzaam en interessant proces, aldus Sam, waarbij hij veel heeft kunnen leren van onze ervaren collega's bij Matrijsbeheer en de afdeling Spuitgiet. Tijdens zijn tijd bij Pekago had hij het goed naar zijn zin en we merkten al snel dat hij van aanpakken weet in de techniek. Zijn opdracht heeft hij dan ook met vlag en wimpel afgesloten.

Sam rond nu niet alleen zijn stage maar gelijk zijn hele opleiding Werktuigbouw Niveau 4 af. Wat hij daarna gaat doen? Dat weet hij nog niet: "ik heb een paar aanbiedingen om te komen werken, maar ik moet nog een keuze maken".

« Zurück

Think covers, think Pekago!

Nehmen Sie Kontakt auf
Scroll to top